Inspiratie en tips

Rijstsalade met paneer

Mocht je eens rijst overhebben is deze salade in de zomer echt een aanrader. Ik maak deze salade regelmatig als we in de zomer naar het strand gaan om de ondergaande zon te bekijken op het strand. Ik serveer voor mijn man en mezelf een koud glas bubbelwijn erbij en voor mijn dochter een glas rozenlimonade. Het is weer eens wat anders vinden wij. Kleine tip, neem ook lekker stokbrood mee!

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 400 gram koude gekookte rijst
  • 1 winterpeen (geraspt)
  • 1 bos lente uitjes (in fijne ringen gesneden)
  • 1 komkommer (in dunne plakjes gesneden)
  • 10 mini tomaatjes (gehalveerd)
  • 1 bos koriander (fijn gesneden en in 2-en verdeeld)
  • 6 eetlepels zoete chilisaus (zelfgemaakte staat in ons kookboek)
  • 50 gram gemalen walnoten
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 4 eetlepels licht gebrande amandelschaafsel
  • 250 gram paneer (in plakken gesneden) Indiase kaas bij toko’s te krijgen
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels pul Biber
  • citroen (sap en rasp van de schil)
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • 4 eetlepels gembersiroop
  1. Maak een sausje van: citroensap, citroenrasp, pul Biber, knoflook, gembersiroop, de helft van de koriander en de zonnebloemolie.
  2. Leg hier de plakken paneer in en laat het minstens een half uurtje trekken.
  3. Voeg bij de koude rijst de komkommerplakjes, gehalveerde tomaatjes, lente uitjes, geraspte winterpeen en de helft van de koriander.
  4. Roer voorzichtig de zoete chilisaus erdoor.
  5. Maak het af met de walnoten, pinda’s en de licht gebrande amandelschaafsel.
  6. Bak de paneer in het oliemengsel op laag vuur tot dat deze lichtbruin wordt.
  7. Schep wat rijstsalade op de borden en leg daar bovenop de paneer met wat van het oliemengsel.

www.micheleskeuken.nl

Deel dit bericht
Vorige Volgende

You may also like

Geen reacties

Reageer