Bianca en Michèle

Bianca Holvast

Gewichtsconsulente, getrouwd, moeder van twee dochters. Haar hobby’s zijn: haar gezin, koken, naar het strand gaan, sporten en ja je leest het goed: kou!

Bianca zelf weet als geen ander wat gezonde keuzes en aanpassingen in je levensstijl met je doen. In 2011 is er bij haar reumatische artritis gediagnosticeerd. Na veel medicijnengebruik is zij de weg ingeslagen om naar haar voeding te kijken. Bianca is daar veel over gaan lezen en heeft daardoor andere keuzes gemaakt in het leven.

Voor haar heeft dit grote gevolgen gehad. Sinds zij haar voeding is gaan veranderen, heeft zij minder ontstekingen, veel meer energie, kan zij beter bewegen en weer meedraaien in haar gezin.

Doordat zij zo anders met voeding en beweging bezig was en zag wat het met haar heeft gedaan, wilde zij heel graag andere mensen helpen om hetzelfde gevoel als haar te krijgen:  weer volop in het leven staan! Zij is de opleiding gewichtsconsulent gaan volgen en sinds 2015 heeft zij een eigen praktijk: Blij Gewicht. Zij wil nu heel graag jou helpen om ook weer vol energie en met een blij gewicht door het leven te gaan.

Michèle van Balen

Foodblogger, zelfstandige kok en cateraar, getrouwd, moeder van twee dochters.
Michèle is geadopteerd uit India en kwam in 1974 in Nederland aan. Zij is met een Nederlander getrouwd en hebben samen twee dochters geadopteerd, ook uit India.

Van jongs af aan houdt zij al van allerlei soorten eten. Haar favoriete gerechten zijn toch wel sushi en de Indonesische rijsttafel. Toen zij klein was en in het kindertehuis in India woonde, keek ze altijd stiekem mee in de grote keuken. Zij zag de kokkin het voedsel bereidden voor alle kinderen, zusters en hulpen. Michèle raakte daardoor op jonge leeftijd al gefascineerd van het bereiden van voedsel, maar ook van de geur van kruiden.

Toen zij in Nederland aankwam, keek ze altijd mee over de schouders van haar adoptievader en probeerde zij in haar hoofd te prenten: hoe maakt hij het gerecht, wat doet hij er allemaal in en hoe is de geur van het gerecht (gelukkig voor haar, kookte hij heel divers en uit allerlei landen).

Later toen ze groter was is zij meer haar eigen smaken gaan ontwikkelen. Koken vooral zonder pakjes en zakjes het liefst biologisch en altijd met verse groenten. Kortom simpel en gezond koken!

Haar grootste passie in haar leven is: koken, uit eten gaan , stylen en advies geven voor het dekken van tafels op feestjes. Brocante fairs aflopen voor het scoren van allerlei serviesgoed staan ook hoog in het vaandel bij haar! Vaak hoorde zij van familie en vrienden: “doe wat met het koken en stylen, maak er een combinatie van”. “Het ziet er altijd zo verzorgd uit bij je op feestjes, we vinden alles namelijk heerlijk en stijlvol,…..”

Sinds Michèle in 2016 gevraagd is om voor een Brocante woonblad een aantal van haar recepten prijs te geven, heeft zij de stap genomen en is zij aan het foodbloggen begonnen.

Sinds 2018 heeft zij ook haar eigen bedrijfje opgezet als cateraar en zelfstandige kok!

Zij hoopt jullie te kunnen inspireren met haar kookkunsten op haar foodblog. Dat jullie veel plezier aan koken gaan beleven. De meeste recepten zijn niet moeilijk, voor iedereen toegankelijk. Want ja zij heeft zelf een gezin en niet altijd evenveel zin en puf om allerlei ingewikkelde recepten door de weeks op tafel te zetten!

Deel dit bericht