Inspiratie en tips

Kippendijen met harissa

Heerlijk een beetje pittig en zuur. Ik heb tijdens een goede film op Netflix kijken bijvoorbeeld, toch wel de ultieme snack gevonden. Realiseer je wel dat je af en toe de film op pauze moet zetten om je schaal bij te vullen want ze gaan bij ons meestal razend snel op hoor,….

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 kilo kippendijen met bot
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels harissa kruiden
  • 1 eetlepel pul biber
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 cm verse gember (geschild)
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel koriander (fijngesneden)
  • braadslee
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en heteluchtoven op 180 graden.
  2. Doe de kippendijen in een braadslee.
  3. Schil met een fijne rasp de schil van de limoen en doe dit over de kippendijen.
  4. Pers daarna de limoen uit en doe het sap bij de kippendijen.
  5. Schil de verse gember en rasp deze met de fijne rasp fijn. Doe het bij de kippendijen.
  6. Voeg de harissa kruiden en de pul biber over de kippendijen.
  7. Snijd de knoflook fijn en strooi het over de kippendijen.
  8. Als laatste kan de zonnebloemolie bij.
  9. Masseer alles in de kippendijen.
  10. Zet de braadslee in de oven of heteluchtoven en laat het 20 minuten braden.
  11. Haal de braadslee na 20 minuten uit de oven en schep de kippendijen goed om zorg dat de saus de kippendijen bedekken. Zet het weer voor 20 minuten terug in de oven.
  12. Als de kippendijen gaar zijn strooi dan als garnering vers fijn gesneden koriander over.

http://www.micheleskeuken.nl

Deel dit bericht
Vorige Volgende

You may also like

Geen reacties

Reageer